Διαδικτυακή αρθρογραφία μάθημα 5 σχέδιο άρθρου

Το σχέδιο άρθρου γίνεται να μπορέσουμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος αυτών που ζητά ο αναγνώστης. Και όταν διαβάζουμε σε μια αγγελία ότι ζητούν αρθρογράφους σε προσχεδιασμένο άρθρο αναφέρονται σε αυτό που θα δούμε σε αυτό το μάθημα. Αν θέλουμε να είμαστε περιεκτικοί αν θέλουμε να γράφουμε μεγάλα άρθρα το σχέδιο είναι απαραίτητο. Πάμε να βγάλουμε ένα σχέδιο χωρίζοντας το σε νούμερα.

Ας πούμε ότι μας ζητήθηκε ένα άρθρο για την παπαρούνα.

1) πρόλογος
2) ιδιότητες
3) είδη παπαρούνας
4) καλλιέργεια
5) ιστορία
6) επίλογος.

Με αυτόν τον τρόπο έχουμε καλύψει αυτά που πιστεύουμε ότι θα ψάξει να διαβάσει ο αναγνώστης. Και όσο περισσότερο μεγαλώνουμε τους τίτλους τόσο μεγαλώνει η περιεκτικότητα και οι δευτερεύουσες επικεφαλίδες που θα χρησιμοποιήσουμε. Κάτι που θα μας φέρει περισσότερους αναγνώστες και περισσότερες πληροφορίες από εμάς στον αναγνώστη. Ας μεγαλώσουμε λίγο το σχέδιο το άρθρου.

1) πρόλογος
2) ιδιότητες για καλό
3) ιδιότητες για κακό
4) με ποιους τρόπους την χρησιμοποιούμε
5) παρενέργειες
6) είδη παπαρούνας
7) κατάλληλο κλίμα
8) η ζήτηση από φαρμακοβιομηχανίες
9) τιμές λιανικής και χονδρικής
10) καλλιέργεια
11) ιστορία
12) επίλογος.

Το σχέδιο και στην συνέχεια το κείμενο μας έχει διπλασιαστεί. Φαινομενικά θα έπρεπε να είχαν διπλασιαστεί και οι επισκέψεις αλλά στην πραγματικότητα έχουν τριπλασιαστεί. Γιατί έχουμε ακόμα περισσότερες λέξεις κλειδιά  ( δευτερεύουσες επικεφαλίδες  )  περισσότερες παραπομπές  και αντιγραφές. Έτσι χρησιμοποιώντας την ενέργεια που θέλαμε να γράψουμε 2 άρθρα έχουμε τις επισκέψεις που θα είχαμε γράφοντας 3 άρθρα. Το καλύτερο είναι πως τα περιοδικά χωρίζονται σε δύναμη άρθρων. Για παράδειγμα έχουμε ένα περιοδικό που έχει 300 επισκέψεις με 10  άρθρα και ένα άλλο που έχει 300 επισκέψεις με 30  άρθρα. Η δύναμη του άρθρου στο πρώτο είναι 30 και η δύναμη του άρθρου στο δεύτερο 10. καταλαβαίνουμε ποσό σημαντικό είναι να βγαίνουν μεγάλα σχέδια και πως μπορούν να πολλαπλασιάσουν την αξία των άρθρων μας.

Ασκήσεις

Θα βγάλουμε μεγάλα σχέδια και θα γράψουμε τα άρθρα με την παρακάτω θεματολογία.

1) ναυάγιο. Προσπάθησε να βρεις ένα που να μην είναι τόσο διαδεδομένο. Είναι σημαντικό ένα άγνωστο θέμα να γίνει γνωστό μέσα από ένα δικό σου κείμενο.

2) φυτό

3) πέτρωμα

4) νησί

5) ένα θέμα της επιλογής σου.

Οι ενδιαφερόμενοι για την πιστοποίηση της παρακολούθησης των μαθημάτων και την πρακτική εξάσκηση να στείλουν τα άρθρα των ασκήσεων με τον αριθμό μαθήματος το όνομα τους και το όνομα που θέλουν να αναφέρετε στα άρθρα τους εδω για εξέταση και δημοσίευση. Για να πας στο επόμενο μάθημα εδω.
world look με με επιφύλαξη παντός δικαιώματος