Διαδικτυακή αρθρογραφία μάθημα 3 περιγραφή

Η περιγραφή είναι αυτή που κάνει τους αρθρογράφους να ξεχωρίζουν. Για παράδειγμα εγώ μπορεί να είμαι καλός στο να περιγράψω ένα αυτοκίνητο και εσύ ένα κοκτέιλ. Τώρα ανάλογα με το ποιο είναι το αντικείμενο θα καλέσουν τον έναν από τους δυο μας για να αναλάβει την δουλειά. Στην περίπτωση που είμαστε και οι δυο στο ίδιο αντικείμενο θα καλέσουν αυτόν που ο χαρακτήρας σύνταξης ταιριάζει περισσότερο στο θέμα ή αυτόν που ξέρει καλύτερα πως πρέπει να γίνει.

Περιγράφοντας μια διαδρομή για ένα ξενοδοχείο.

Μπορείς να πεις : παίρνουμε την εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης βγαίνουμε στην 5η έξοδο και κατευθυνόμαστε προς το πολυτεχνείο. Όταν περάσουμε το λιμάνι στρίβουμε το δεύτερο στενό πριν το δάσος και βλέπουμε το ξενοδοχείο.

Μπορείς να πεις : παίρνουμε την εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης βγαίνουμε στην 5η έξοδο και ρωτάμε για το ξενοδοχείο.

Μπορείς να πεις : στην 5η έξοδο Αθηνών Θεσσαλονίκης βρίσκουμε την πανέμορφη πόλη του βόλου. Κατευθυνόμαστε μέσα από στενά, πετροστρωτα δρομάκια προς το ιστορικό κτίριο του πολυτεχνείου. Λίγο μετά από το φημισμένο λιμάνι συναντάμε το ξενοδοχείο δίπλα από το μαγευτικό δάσος του....

Κανένας από τους τρις τρόπους δεν είναι λάθος.

Ο πρώτος είναι περισσότερο κατατοπιστικός. Σου έχει αναλυτικά τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να το βρεις χρησιμοποιείτε συνήθως για τοποθεσίες που θα επισκεφτείς για λίγες ώρες όπως εστιατόρια η καταστήματα.

Ο δεύτερος είναι ο γρήγορος στο κάνει αρκετά εύκολο αρκεί να θυμάσαι το όνομα του ξενοδοχείου. Χρησιμοποιείτε σαν τρικ αλλά μόνο στις περιπτώσεις που αναγνώστης δεν ξέρει την τοποθεσία και για κάποιο λόγο πρέπει να την επισκεφτεί.

Ο τρίτος πέρα από το ξενοδοχείο προσπαθεί να σου πουλήσει και την τοποθεσία. Είναι περισσότερο για προπληρωμένα, τουριστικά άρθρα.

Η σωστή περιγραφή είναι αυτή που επικεντρώνεται απόλυτα στο αντικείμενο. Ένα τουριστικό άρθρο πρέπει να είναι γραμμένο έτσι ώστε να μας κάνει πρώτα να θέλουμε να ταξιδέψουμε και στην συνέχεια να επισκεφτούμε την τοποθεσία που περιγράφει. Πρέπει να μεταφέρεις στον αναγνώστη με τον δικό σου τρόπο να καταλάβει που του προτείνεις να πάει και γιατί. Δεν φτάνει να πεις καταπληκτικές παραλίες, υπάρχουν ακόμα 1000 άρθρα που αναφέρονται καταπληκτικές παραλίες. Πρέπει να με κάνεις να σε προτιμήσω με ξεχωριστή περιγραφή και επιχειρήματα. Η περιγραφή μιας τοποθεσίας μπορεί να γίνει με μόνο δυο νούμερα τις συντεταγμένες. Εσύ τώρα που γράφεις τουριστικό άρθρο πρέπει να μου γεμίσεις το μυαλό με όμορφες εικόνες.

Οι λέξεις κλειδιά που πρέπει να χρησιμοποιήσεις σε ένα τουριστικό άρθρο
Έχουν να κάνουν με την εποχή και την τοποθεσία περισσότερο. Αν εσύ γράφεις για ένα νησί τότε οι κατάλληλες λέξεις που θα πρότεινα και σαν δευτερεύουσες επικεφαλίδες είναι.
Παραλίες Γαύδου
Ξενοδοχεία Γαύδου
Η νυχτερινή ζωή στην Γαύδο
Η κατάλληλη εποχή για να επισκεφτώ την Γαύδο

Αν το κείμενο σου με κάνει να θέλω να ταξιδέψω.... Τότε θα στείλω το άρθρο σου στον φίλο μου η στην φίλη μου που θέλω να ταξιδέψω μαζί της. Θα χρησιμοποιήσω το άρθρο σου για το τουριστικό μου γραφείο η το ξενοδοχείο μου.

Άσκηση.

Διάλεξε ένα ελληνικό νησί της προτίμησης σου και γράψε 5 τουριστικά άρθρα για 5 διαφορετικά χωριά σε αυτό το νησί

1) ιδική επικεφαλίδα

2) μια όμορφη περιγραφή που να μας κάνει να θέλουμε να ταξιδέψουμε.

3) πως θα το βρούμε

4) τι έχει που αξίζει να επισκεφτούμε

5) πότε μας προτείνεις να πάμε

6) ποιες είναι οι κοντινές παραλίες

7) ότι θεωρείς εσύ ότι πρέπει να αναφερθεί

8) επίλογος.

Tip

Πέρα από τα βασικά που θα τα δεις στο μάθημα ένα και δυο εδω πρέπει να προσέξεις τα κείμενα να έχουν τον χαρακτήρα σου αλλά να μη μοιάζουν μεταξύ τους. Σκέψου ότι περιγράφεις 5 διαφορετικές τοποθεσίες για έναν τουριστικό οδηγό και ότι ο αναγνώστης θα διαβάσει και τα 5.

Οι ενδιαφερόμενοι για την πιστοποίηση της παρακολούθησης των μαθημάτων και την πρακτική εξάσκηση να στείλουν τα άρθρα των ασκήσεων με τον αριθμό μαθήματος το όνομα τους και το όνομα που θέλουν να αναφέρετε στα άρθρα τους εδω για εξέταση και δημοσίευση. Για να πας στο επόμενο μάθημα εδω.
world look με με επιφύλαξη παντός δικαιώματος